keep developing

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning.

Einstein

websites, apps, cloud en meer

Coodware is gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en veilig beheren van online softwaresystemen. Onze kracht ligt vooral in het creƫren van maatwerk en in advisering. Hieronder een aantal cases.

Uniface

Uniface is een software development bedrijf dat zowel een eigen programmeertaal (Uniface Script) als een eigen IDE heeft die developers (=enterprise developers) gebruiken om bedrijfsapplicaties te ontwikkelen voor grote klanten als KLM, DHL en Pernod Ricard. Hier heeft Rachid meer dan zes jaar professioneel software development mogen doen, waarbij gewerkt is aan de her ontwikkeling van een nieuwe JS/HTML/CSS-based IDE en aan zowel web als mobile oplossingen van het bedrijf.

 • Programmeertalen: JS5, HTML5, CSS3, Uniface Script (10IDE), JAVA

 • Tooling: Uniface 10 IDE, Eclipse, Git, Jira/Bitbucket, NodeJS, Android Studio, XCode

 • Uitdagingen: security van de Java Servlet (WRD), automatic app build systeem, building IDE en de performance optimalisaties voor zowel de IDE als de web-oplossing (genaamd Dynamic server pages).

Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Als allround IT-beheerder en developer, zijn wij hier aan de slag gegaan met diverse optimalisaties, waaronder het verhuizing van zowel de email als de opslag van interne documenten op een server op locatie naar een cloud oplossing. Ook zijn wij een project gestart om de werkplekken te verhuizen naar de cloud, zodat de organisatie makkelijk manoeuvreerbaar is, het beheer van technisch complexe systemen niet langer meer nodig is en men mobieler kan werken. Ook hebben wij meegewerkt aan de websites en vacaturebank van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

 • Programming: PowerShell, JS/HTML/CSS, PHP, Microsoft Azure, Office 365

 • Tooling/Frameworks: Visual Studio Code, Wordpress, Angular

 • Challenges: TB's aan data verhuizen van het ene systeem naar het andere, gebruikmakend van bleeding edge cloud technology

Gemeente Amsterdam

Voor het Jongeren informatie Punt Amsterdam zijn wij aan de slag gegaan met een partner voor een professionele branding en styling van het Jongeren Informatie Punt. Verder hebben wij een compleet nieuwe website ontwikkeld, gekoppeld aan een professionele Microsoft cloud omgeving.

 • Programming: PHP, JS/HTML/CSS

 • Tooling/Frameworks: Wordpress, Office 365, Adobe Apps

 • Challenges: de gemeente heeft een van de strikste requirements voor usability, privacy en security waar al ons werk aan voldoet

Eva Chat

Een hoogwaardig custom design is waarmee het project is begonnen, met een uniek design voor zowel Android als iOS app. Binnen een aantal maanden was de app al gereleased in zowel de Google Play store als de Apple App store.

 • Programming: Java, Objective-C, JS/HTML/CSS

 • Tooling: Xcode, Android Studio, Visual Studio Code

 • Challenges: app bouwen volgens een hoogwaardig design. Extra complexiteit ligt in het feit dat alle chat-gesprekken live en realtime worden getoond, inclusief de push-notificaties